Menü

Geobent Geosentetik Kil Örtüsü

Örgülü ve örgüsüz geotekstil arasına, doğal sodyum bentonit granüllerinin yerleştirilmesinin akabinde, özel iğneleme yöntemi ile birleştirilen bir su yalıtım geokompozitidir. Yüksek mukavemete sahip, örgülü geotekstil yüzeyinden çıkan örgüsüz geotekstil lifleri, taze beton harcına penetre olarak, mükemmel bir mekanik bağ kurar. Böylece bütünleştiği beton yüzeyi ile malzeme arasında suyun hareket etmesi· engellenir. Taşıyıcı görevi gören, örgülü geotekstil ile koruyucu özelliğe sahip örgüsüz geotekstil arasındaki sodyum bentonit granülleri, homojen bir dağılım oluşturarak, her noktada eşit hidrolik performans gösterir.

Çalışma Prensibi;

Sodyum bentonit granülleri, suyla karşılaştığında hacminin 20-24 katına kadar şişebilme özelliğine sahiptir. Şişme esnasında malzeme üzerine uygulanacak baskı kuvveti ile istenilen geçirimsizlik değerine ulaşılmış olur. Bu sayede oluşan geçirimsiz jel bariyer, tam anlamıyla bir sızdırmazlık sağlamaktadır. Yapının ömrü boyunca aktif kalan granüller, zamanla oluşan, oturma çatlaklarını köprüleyerek, zayıf nokta oluşmasını engeller. Geobent pasif membranların aksine, canlı ve aktif bir su yalıtım sistemidir. Yapıların zemin kotu altında kalan bölümlerinde, hem dikey hem de yatay uygulamalar için mükemmel bir performans sağlar.

Hangi Şartlarda Çalışır?

Geobent; basınca dayalı çalışma prensibine sahip bir malzeme olması sebebiyle, üzerinde minimum 15 cm beton tabaka ya da bu tabakayla eşdeğer basınç oluşturabilecek dolgu kitlesiyle, istenen performansı sağlayacaktır. Yeraltı suları, güçlü asitler ve yüksek seviyede alkali iyonlar içeriyorsa, ürün uygunluk testi yapılması için sahadan alınacak su numuneleri, tarafımızca laboratuvarlarımızda incelenmelidir. Tuzlu su ya da asit-baz ortamlarında, malzemeye uygun polimer takviyesiyle istenen geçirimsizlik değerine ulaşılır. Geobent, farklı bir yüzey hazırlığı gerektirmez. Grobeton kullanılmadan yapılacak uygulamalar için de stabilize tabaka üzerinde, %85 proktoru sağlayacak bir sıkıştırma işlemi yeterli olacaktır. Sıkıştırma yapıldıktan sonra zemin üzerine direkt serim yapılabilir. Islak zemin üzerine uygulanabilir. Geobent; esnek bir malzeme olması sebebiyle kazık başları, iksa yüzeyleri, ankrajlar, yatay-düşey kesişim noktaları ve bağlantı boşlukları gibi zor detaylara kolayca uygulanabilir. Malzemenin delinen kısımlarının etrafı, bentonit macun ile kaplanır.

Avantajlar

Geobent sizlere maliyet ve uygulama avantajları sunar.

Uygulama esnasında özel bir ekipman gerektirmez.

Astar ve yapıştırıcılara ihtiyaç duymadan, zemin üzerine serilir.

Koruma betonu gerektirmez. Geobent serildikten sonra, üzerine doğrudan demir donatılar serilir.

Zeminde %85 proktor değeri sağlandığı takdirde, grobetona ihtiyaç duymadan, toprak yüzeye serilebilir.

Düşeyde uygulandığı takdirde, sert yüzeye ya da kalıp yüzeyine çivi ile monte edilerek uygulanabilir. Köşe ve dönüşlerde kolayca kesilerek sonlandırılabilir.

İçme suyu ile kullanılır.

Perde uygulamalarında, koruma levhasına ihtiyaç duymaz.

Herhangi bir kaynak ya da dikiş işçiliği gerektirmez.

Uygulamaya hız kazandırması sebebiyle, zaman maliyeti anlamında da ekstra avantaj sunar.

Donma çözülme döngüsünden etkilenmez.

Her türlü hava koşullarında, zemin ıslakken ya da aktif yağış varken dahi uygulanabilir.

Geobent TDS

Arama yapmak için “enter”a basın.
Kapatmak için “esc”ye basın.

Alternate Text

Ürün Teklif Formu

Değerli Ziyaretçimiz,
Fiyat veya bilgi talep ettiğiniz ürünler ile ilgili teknik özellik, en, boy ve ambalaj bilgilerini, aşağıda yer alan teklif talep formunda eksiksiz bir biçimde belirtiniz.

HATA! GÖNDERİLİYOR.. GÖNDERİLDİ
Teklif Formu
Teknik Dökümanlar
Kataloglar